בדיקות וטיפולי גסטרו
הבדיקות האנדוסקופיות, קולונוסקופיות ואנטרוסקפיות המבוצעות על ידי ד”ר סטניסלב מאפשרת למטופלים לקבל מידע מדויק אודות מצבם הבריאותי.
שיטות הבדיקה המתקדמות ביותר בעולם, שבהן מתמחה ד”ר סטניסלב, והניסיון הרב שצבר במהלך השנים, מאפשרות לו לבצע הליכים אבחנתיים שונים במינימום סיכון. אותו ניסיון, על פי מה שנצפה בבדיקה ועל פי שיקול דעתו, לד”ר סטניסלב היכולת להפוך הליך אבחנתי להליך טיפולי, זאת בתכנון מראש או על פי הממצאים שנצפים בבדיקה. טיפולים שונים בשיטות האנדוסקופיות יכולות במקרים רבים להוות תחליף להתערבויות כירורגיות שונות, והם נעשים ברמה הגבוהה ביותר.
גסטרוסקופיה
גסטרוסקופיה היא אחת הבדיקות הבסיסיות ביותר בתחום הגסטרואנטרולוגיה. מטרתה היא לאתר בעיות במערכת העיכול העליונה: הוושט, הקיבה והתריסריון. הבדיקה נעשית באמצעות הכנסת אנדוסקופ ארוך וגמיש לפי הנבדק והחדרה איטית דרך הוושט והלאה. הבדיקה נעשית תחת טשטוש כללי המושג בהזרקה לווריד, לצד טשטוש מקומי של אזור הלוע, על מנת להוריד רגישות ברמה המקומית.
התהליך אינו כואב ואינו מקשה על הנשימה. במקרים שבהם המטופל חושש מהבדיקה עד מאוד, ניתן לבצע את הבדיקה בעזרת הרדמה מלאה. רוב המטופלים ישנים בזמן הבדיקה, שהחלק הפעיל שלה אורך כ-5-10 דקות בלבד.
במהלך הבדיקה הרופא המאבחן צופה באיבריו הפנימיים של המטופל בעזרת מסך שעליו מוצגת התמונה שרואה האנדוסקופ. במידה ובמהלך הבדיקה מתגלים גידולים מחשידים, המכשיר מאפשר לבצע נטילת ביופסיה במקום, מבלי להזדקק להליך נוסף. במקרים אחרים, ניתן לשלוף גופים זרים בעזרת האנדוסקופ וכן לטפל בדימומים פנימיים. כך, מדובר בהליך אבחנתי שיכול להיות לו גם ערך טיפולי.
סבירות למחלות שונות באזור מערכת העיכול העליונה מתעוררת לאור התסמינים הבאים:
- אובדן תאבון או ירידה בלתי מוסברת במשקל
- אנמיה חריגה
- כאבי חזה ממקור שאינו קרדיולוגי
- צרבת קשה ומתמשכת
- כאבים וקשיים בעת בליעה
- בחילות ו/או הקאות חוזרות ונשנות ללא סיבה מוסברת
- כאבים, נפיחות ותחושות לא נעימות באזור הבטן העליונה.
תופעות הלווי של הבדיקה הן בסבירות נמוכה וההצלחה של התהליך עומדת על 100% של סקירה תקינה ומקיפה של כל מערכת העיכול העליונה וגילוי מוקדם של נסיבות מדאיגות. המטופל משוחרר לאחר זמן התאוששות קצר.
במסגרת ההכנה לטיפול, יש לקחת בחשבון שקיימות תרופות שלא מאפשרות ביצוע של גסטרוסקופיה, לכן יש להיוועץ ברופא. חשוב להגיע לבדיקה עם מלווה ולא לנהוג 12 שעות לאחר הטשטוש, וכן לא לאכול עד שלא תעבור תחושת האלחוש המקומית. יש לצום 8 שעות לפני הבדיקה, שתית מים מותרת עד שעתיים לפני הבדיקה.
קולונוסקופיה
קולונוסקופיה זוהי בדיקה ייעודית לאזור המעי הגס. היא מתייחסת לקטגוריית הבדיקות האנדוסקופיות, מה שמסביר את דרך ביצועה: באמצעות צינור פלסטי גמיש עם מצלמת וידיאו קטן קטנה המצוידת בסיב אופטי המאיר את הסביבה הנבדקת. המכשיר מוחדר דרך פי הטבעת ומגיע עד לתוספתן והאיליאום הטרמינלי (החלק התחתון של מעי הדק) במידת הצורך. הבדיקה מאפשרת לדגום רקמות של דופן המעי לביופסיה וכן לבצע כריתת פוליפים במידת הצורך, ולכן זהו הליך אבחנתי וטיפולי כאחד.
השלב הראשוני של הבדיקה כרוך בצום, שתיית חומרים מרוקני מעי ובמקרים מסוימים ניקוי, באמצעות חוקן או משלשלים. קיימת גם גרסה קצרה של הבדיקה הנקראת סיגמואידוסקופיה, שבמהלכה בודקים אך ורק את הסיגמואיד (החלק התחתון של המעי הגס עד 60 ס”מ).
ההתוויות לביצוע הבדיקה הן:
- תסמינים מעוררי דאגה במערכת העיכול התחתונה, כולל דימומים מפי הטבעת, עצירות חדשה או החמרה בעצירות כרונית , ירידה בלתי מוסברת במשקל, שלשולים חוזרים ונשנים או ממושכים.
- בדיקה במסגרת הטיפול המניעתי כנגד סרטן המעי הגס – הבדיקה חשובה מאוד לגילוי מוקדם של המחלה.
- במקרים שבהם נמצא דם סמוי בצואה לאחר בדיקה.
הקולונוסקופיה מאפשרת לברר האם האדם סובל מקוליטיס או ממחלת קרוהן, ועל פי תוצאות הבדיקה נקבע המשך הטיפול.
קולונוסקופיה טיפולית עם כריתת פוליפים מורכבים בשיטת (EMR)
EMR – ENDOSCOPIC SUBMUCOSAL DISSECTION
קולונוסקופיה זוהי בדיקה של מערכת העיכול למטרת איתור בעיות פנימיות וכן איתור גידולים בעייתיים. היא מומלצת לגברים מעל גיל 50 בתדירות של אחת ל-5 שנים. קבוצת גיל זו מאופיינת בהופעת פוליפים הגדלים בהדרגה. ההמלצה הגורפת היא הסרה של הפוליפים, מתוך חשש שהם עשויים להתפתח לגידולים ממאירים.
הטכנולוגיה המודרנית מאפשרת לשלב את האספקט האבחוני של הקולונוסקופיה עם הליכים פולשניים וטיפוליים – כאמור, כריתת הפוליפים. באופן ספציפי, כריתת פוליפים מורכבים בשיטת EMR (Endoscopic Mocusal Resection) מיועדת למקרים שבהם הפוליפים גדולים ושטוחים , הגדולים מ-2 ס”מ. טכניקה זו משלבת נוזלים המוזרקים אל מתחת לפוליפ, מה שמאפשר להרים אותו מעל לרקמה הצמודה ולכרות אותו בדיוק מרבי וללא נזק לרקמות סביבו. הליך זה החליף למעשה את ההתערבות הכירורגית שנדרשה עד כה על מנת להסיר את הפוליפים.
הטיפול נעשה בדומה לקולונוסקופיה רגילה וכולל את אותה ההכנה, אך לעיתים עם הליך התאוששות מעט ארוך יותר, אך לא עולה על יום. מחקרים רפואיים הראו קשר ישיר בין ניסיונו של הרופא המבצע את הקולונוסקופיה וכריתת הפוליפים לבין הצלחת הטיפול והיעדר סיבוכים עתידיים. במילים אחרות, ככל שהרופא מנוסה יותר בביצוע קולונוסקופיה טיפולית עם כריתת פוליפים – כך הטיפול יהיה מוצלח יותר.
אולטרסאונד אנדוסקופי אבחנתי (EUS)
אולטרסאונד אנדוסקופי אבחנתי כלול בקטגוריות הטיפולים האנדוסקופיים הפולשניים – כלומר, זהו שילוב של הליך המיועד לאבחנה, אך מאפשר גם ביצוע פעולות טיפוליות במידת הצורך. אולטרסאונד אנדוסקופי אבחנתי מבוצע באופן הדומה לגסטרוסקופיה, כלומר במהלכו מוחדר לגופו של המטופל אנדוסקופ דרך הלוע ותחת סדציה (טשטוש). אך בניגוד לאנדוסקופ הרגיל שבקצהו יש מצלמה וסיב אופטי, אנדוסקופ זה מאובזר במתמר אולטרסאונד, שפועל כמו כל מכשיר אולטרסאונד רגיל המבוסס על החזרים של גלי קול בתדר גבוה, מה שמעניק מידע נרחב על תפקוד איברי הגוף.
בין האיברים שנבדקים בהליך אולטרסאונד: דופן מערכת העיכול, דרכי המרה, לבלב, כבד, טחול ובלוטות לימפה סמוכות. ניתן לבצע ביופסיה והליכים טיפוליים כגון: טיפול בכאב בחולי סרטן, ביצוע ניקוז של אבצסים ופסוידוציסטות בלבלב. המכשיר משמש להזרקה של חומרים כימותרפיים באופן ממוקד לגידולים וכן לניקוז של דרכי מרה חסומות.
לפני הטיפול יש לצום במשך 8 שעות ולהגיע עם מלווה. הטיפול אורך כחצי שעה, כאשר רוב המטופלים ישנים במהלכו. הטשטוש נעשה בעזרת זריקה, ובתחילת הטיפול הרופא מתיז חומר אלחוש לתוך הלוע, למניעת תחושה לא נעימה. הבדיקה נעשית כאשר המטופל שוכב על צדו. מומלץ להצטייד בכריך שניתן לאכול כשעתיים לאחר הטיפול (באישור רופא) ולהגיע עם מלווה.
בדיקת EUS טיפולי (INTERVENTIONAL EUS)
אנדוסקופיה מהווה התפתחות חשובה ביותר בעולם הרפואה המודרנית. אחד המאפיינים הבולטים שלה הוא היכולת לשרת מטרות אבחוניות וטיפוליות כאחד. כך, אולטרסאונד אנדוסקופי אבחנתי (EUS) יכול להפוך להליך טיפולי כהרף עין בהתאם לשיקול דעתו של הרופא. מדובר בדרך יעילה מאוד לטפל בבעיות הבאות:
- נטילת ביופסיה בהתעוררות כל חשש לגידולים ממאירים
- בדיקה תקופתית עבור אנשים בעלי סיכון להתפתחות סרטן הלבלב (הבדיקה אינה כרוכה בקרינה ולכן ניתן לבצע אותה אחת לשנה)
- הזרקה של משככי כאבים ישירות למקור הכאב בחולי סרטן
- ניקוז אבצסים בלבלב
- ניקוז פסוידוציסטות בלבלב
- החדרת חומרים כימותרפיים ישירות לגידול באוזר
- ניקוז של דרכי מרה חסומות
ניתן לבצע את התהליכים בתכנון מראש, או לתמרן את הטיפול בהתאם למה שנצפה במהלך הבדיקה. חשוב לציין שאיכות הטיפול תלויה רבות בניסיונו של הרופא (הטיפול כרוך בסיכון קטן לניקוב המעי), לכן חשוב מאוד לפנות לרופא מנוסה בתחום האנדוסקופי.
התהליך כרוך ב-8 שעות צום ולאחר מכן יש להישאר להתבוננות לעד יום אשפוז אחד. חשוב מאוד להגיע עם מלווה, משום שלאחר הטיפול המטופל עדיין מטושטש מספר שעות וזקוק לסיוע.
אנדוסקופיה של דרכי המרה והלבלב (ERCP)
ERCP – ENDOSCOPIC RETROGRADE CHOLANGIOPANCREATOGRAPHY
בדיקה ייעודית שמטרתה אבחון ובמידת הצורך – טיפול באזור של דרכי המרה והלבלב. הבדיקה נעשית בעזרת מכשיר אנדוסקופי עם סיב אופטי בקצהו. הוא מוחדר לפפילה, שזהו פתח הצינור של המרה והלבלב שנמצא בדופן התרסריון. התהליך כולל הזרקה של חומר ניגוד שמאפשר לעשות צילום רנטגן של צינורות המרה והלבלב.
ההתוויות לביצוע הבדיקה הן: סבירות של היווצרות אבנים בדרכי המרה, חסימה מכנית של דרכי המרה או בצינור הלבלב. הטיפול האקטיבי במסגרת האנדוסקופיה כולל חיתוך הפפילה להוצאת האבנים מדרכי המרה או השתלת תותבים לניקוז המרה. כמו כן, במהלך הבדיקה נאספות רקמות לשם ביצוע ביופסיה.
התהליך נעשה לאחר הזרקת חומר מטשטש לווריד והתזת חומר אלחוש ללוע. חשוב להיוועץ עם הרופא המטפל בקשר לתרופות שניטלות, וכן להתייצב לבדיקה עם תוצאות עדכניות של בדיקות קרישה וספירת דם והדמיות קודמות שנעשו.
לפני הטיפול יש להיות בצום של 7 שעות (ניתן לשתות מים צלולים בשעתיים הראשונות של הצום). מטרת הטיפול היא לבצע צילום רנטגן ובהתאם לתוצאות, להחליט על המשך הטיפול.
לאחר סיום הטיפול המטופל מועבר להתבוננות למשך מספר שעות בבדיקה רגילה, או אשפוז של יום כאשר מדובר בטיפול פעיל. מומלץ להיות מוכנים לאשפוז בכל מקרה. הסיבוכים של הבדיקה מעטים (96% אחוזי הצלחה), וניסיונו של הרופא המבצע מכריע במידה רבה את הצלחת התהליך.
בדיקת אנטרוסקופיה כפולת בלון (DOUBLE BALLOON ENTEROSCOPY) אבחנתי וטיפולי
בדיקת אנטרוסקופיה כפולת בלון זוהי בדיקה חדשנית שבשנים האחרונות אפשרה לפתור צורך חיוני בגסטרואנטרולוגיה – אפשרות לצפות בכל אורכו של המעי הדק, למרות הסתעפותו הרבה ומיקומו הפנימי ביותר. כך, שילוב של האנדוסקופיה עם מערך של בלון מתנפח ומתרוקן מאפשר להעביר את האנדוסקופ לכל אורך המעי, לבצע בדיקות מקיפות של פוליפים, גידולים ובעיות נוספות במעי ואף לבצע פעולות שונות, כגון כריתה וצריבה של פוליפים, הרחבת קטע של מעי לאחר היצרות עקב מחלה או כסיבוך אחרי ניתוח.
הסיבות לביצוע הבדיקה:
- שלב נוסף אחרי הדמיה מקדימה, כגון בדיקת המעי הדק באמצעות גלולת-מצלמה, CT או MRI.
- סימון של נקודה בעייתית שנחשפה בהדמיות קודמות בתור צעד מקדים לפני ניתוח.
- לדגימות ביופסיה
הבדיקה יכולה להתבצע גם דרך פי הטבעת וגם דרך הלוע, זאת בהתאם לאזור הדורש בדיקה או טיפול. בעת הביצוע דרך פי הטבעת – נדרש ניקוי של דרכי העיכול טרם הבדיקה, ובעת הבדיקה דרך הלוע יש לצום במשך 8 שעות.
התהליך אורך שעה עד שעה וחצי, והסיבוכים בו נדירים ביותר. חשוב מאוד להגיע עם מלווה, משום שלאחר הטשטוש לא ניתן לנהוג במהלך שמונה שעות. השחרור נעשה לאחר כשעתיים של התאוששות, והתוצאות מתקבלות במשך כשבועיים. מטופלים הנוטלים תרופות, צריכים להיוועץ עם הרופא המטפל בנושא זה, מלבד תרופות נגד לחץ דם או לטיפול במחלות לב, אותם יש להמשיך לצרוך על פי ההמלצה הראשונית.
קולונוסקופיה רובוטית (ROBOTIC COLONOSCOPY) אבחנתי וטיפולי
קולונוסקופיה רובוטית הינה חוד החנית של התחום שכיום נמצאת בשלב מבחן במרכזים רפואיים שונים ברחבי העולם. קולונוסקופיה רובוטית מאפשרת להשיג את כל היתרונות של אבחונים וטיפולים זעירים ולא פולשניים, תוך מזעור הסיכונים לטעות אנוש, כיוון לא נכון של הצינור האנדוסקופי. קולונוסקופיה רובוטית מאפשרת להשיג את כל המטרות האבחוניות והטיפוליות של הבדיקות האנדוסקופיות, תוך צמצום הסיכויים (הקטן גם כך) של ניקוב דופן המעי, יצירת דלקת בלבלב וסיבוכים נוספים.
האיכות הטיפולית של הקולונוסקופיה הרובוטית כוללת נטילת ביופסיה מגידולים מדאיגים ולפי הצורך הסרת פוליפים.
מדובר בקולונוסקופיה רגילה ונטולת כאבים, ללא צורך במתן טשטוש. כמו כן, יתרון לחולים חוששים מזיהומים – מכשיר חד פעמי. החיסרון – פעולה ארוכה יותר מקולונוסקופיה רגילה
הקולונוסקופיה הרובוטית נמצאת כעת בשלבי התפתחות מואצים ורק רופאים שנמצאים בשיא כושרם ודואגים לעבור השתלמויות דרך קבע ולהתעדכן בכל החידושים הרלוונטיים בתחום יהיו הראשונים להתמקצע בביצוע קולונוסקופיה רובוטית ויובילו את מגמת הרובוטיזציה של הרפואה.
טיפולים להסרת או הקטנת גידולים בלבלב ובדרכי מרה בעזרת (RFA)
RFA – Radiofrequency Ablation
אבלציה באמצעות תדרי רדיו זהו טיפול רפואי המבוסס על מנגנון ההולכה החשמלית ולמעשה צריבה מקומית. שיטה זה משמשת מגוון רחב לתתי-תחומים בעולם הרפואה, החל מריפוי כאבי גב ועד לטיפולי יופי. בתחום הגסטרו האבלציה משמשת בעיקר כאמצעי טיפול בגידולים באוזר הלבלב, דרכי המרה והכבד. הטיפול במקרי סרטן בדרכי המרה והלבלב הוא בעייתי במיוחד בשל המיקום הפנימי של איברים אלה. האבלציה מאפשרת לבצע טיפולים תוך צמצום הסיכונים להתפתחות דלקת בלבלב ופגיעה באיברים והרקמות באזור הטיפול. כיום מדובר בשיטת טיפול מקובלת להסרה או הקטנה של גידולים בלבלב ובדרכי המרה, בשילוב עם טיפולים נוספים (לעיתים פליאטיביים). הטיפול נעשה תוך שיתוף פעולה מלא עם האונקולוג המטפל.
השיטה היא חדשנית ופורצת דרך. ד”ר סטניסלב מיישם בשיטת ספציפית של אבלציה על ידי RFA של גידולים ציסטיים תרום ממאירים וגידולים נוארואנדוקריניים בלבלב דרך EUS בפעולה כמו EUS עם נטילת ביופסיה. השיטה קיבלה אישור בישראל וד”ר סטניסלב הינו מהראשונים בארץ שהחל לטפל בדרך זו.
הכנסה והוצאת בלון הרזיה (INTRAGASTRIC BALLOON)
בלון הרזיה (Intragastric Balloon) זוהי אמצעי עזר לסובלי מעודף משקל חמור המעוניינים לעבור הליך המשלב עזרה אינסטרומנטלית לצד שינוי הרגלי חיים. על מנת להשיג את כל היתרונות של בלון ההרזיה, חשוב מאוד לבצע את הליכי ההחדרה, ההוצאה והבקרה בצורה מקצועית ביותר, על ידי רופא מומחה ומנוסה בתחום הגסטרואנטרולוגיה פולשנית. החדרת הבלון הינה מהירה, לא דורשת אשפוז ונעשית באופן אנדוסקופי. הבלון מוחדר במצב מרוקן ומנופח בהדרגה. הבלונים המודרניים מנופחים באופן אחיד ולא דורשים שינויים תוך כדי התהליך, מה שמאפשר לגוף להתרגל לתוסף תוך מספר שבועות. הבקרה נדרשת על מנת לראות שהכל תקין ואין כל תופעות לוואי תוך כדי תמיכה על ידי צוות רב תחומי על מנת להגיע להישגיים משמעותיים יותר בירידה במשקל.
הבלון מסייע לתחושת שובע ומאפשר לעמוד בשינויי התזונה בקלות רבה יותר, כך שלאחר סיום הטיפול האדם יהיה מסוגל להמשיך בדרך החיים החדש ללא התערבויות כירורגיות וללא סיכונים בריאותיים. יעילות הטיפול מוגברת באמצעות שיתוף פעולה עם מומחי תזונה. מדובר בשיטה שצוברת תאוצה ועם הזמן הופכת למועדפת על פני ניתוחי קיצור קיבה, פעולות שיש להן השלכות מרחיקות לכת לכל אורך חייו של המטופל.
טיפולים אנדוסקופיים בסיבוכים לאחר ניתוחי הרזיה כמו שרוול/מעקף קיבה (טיפולים בדליפות, טיפולים בהיצרויות)
ניתוחי הרזייה היו בסביבה לאורך שנים ארוכות, וכמו בכל התערבות כירורגית אחרת, קיימים סיבוכים אפשריים שונים, כמו גם סיכויים לרשלנות רפואית או טעויות אנוש. חלק מהטעויות ומהבעיות ניתנות לתיקון ושחזור בידיו המיומנות של מנתח מומחה בתחום הגסטרו. בין תופעות הלוואי הנפוצות בעת ביצוע ניתוחים בריאטריים פתוחים ניתן למצוא דליפות של נוזלים בתוך מערכת העיכול וכן דליפות מתוך סיכות הניתוח.
תופעת ההיצרות אחרי ניתוח בריאטרי (שרוול או מעקף קיבה) עשויה להביא לתחושה כללית לא נעימה של המטופל, כולל בחילות והקאות בגלל שהמזון לא נע בחופשיות במערכת העיכול. תופעות נוספות שעשויות להופיע עקב דליפות והיצרויות: דימומים, בריחת סידן, רמת B12 נמוכה המביאה לחולשה עד כדי עילפון ועוד.
טיפולים אנדוסקופיים מהווים שלב ראשוני לתיקון סיבוכים של ניתוחי הרזייה, משם שמדובר באפשרות לא פולשנית ועדינה לשנות מיקומים של הוצאת טבעת קיבה לאחר חדירה חלקית לתוך הקיבה ללא צורך בניתוח, להחדיר בלון שיסייע להרחיב את ההיצרות , סגירה אנדוסקופית ששל מקומות הדליפה, החדרת סטנטים יעודיים לצורכי מעקף של האזור הדולף לאחר הניתוח. הטיפול הינו עדין ביותר ודורש שיתוף פעולה מלא בין הגורמים הטיפוליים השונים. חשוב לציין שכל מקרה לגופו ולעיתים אין מנוס מניתוח נוסף על מנת לפתור את הבעיה.
הוצאה אנדוסקופית של טבעת קיבה (GASTRIC BAND) במצב של חדירה חלקית או שלימה על תוך הקיבה
טבעת קיבה זהו פיתרון ניתוחי בריאטרי ידוע המשמש ליצירת הגבלה על כמויות האוכל הנצרכות על ידי מטופלים הסובלים מהשמנה קיצונית. נתונים שונים מראים שכמחצית מכלל הניתוחים הבריאטריים הם ניתוחי הצרת היקף הקיבה בעזרת טבעת. ולמרות שמדובר בדרך יעילה להוריד במשקל, כ-50% מכלל המטופלים נאלצים להסיר את הטבעת תוך עד 9 שנים ממועד הניתוח. אחד הסיבוכים הנפוצים ביותר הוא חדירה (נפילה) של הטבעת לתוך הקיבה, באופן חלקי (במידה והבעיה מאובחנת בזמן) או מלא – במידה וזה נעשה מאוחר מדי.
בין התסמינים שעשויים להעיד על חדירת הטבעת לפנים הקיבה: הקאות (כולל הקאות עם דם), כאבים, קשיים בבליעה, דימום.
במקרים שבהם הטבעת שוקעת באופן מלא לתוך הקיבה, הגוף עוטף אותה ברקמות נוספות כחלק מההתמודדות עם הגורם הזר, מה שמקשה על הוצאתה עוד יותר. השיטה האנדוסקופית מהווה פתרון יעיל להוצאת הטבעת ללא ביצוע הליך פולשני נוסף.
כמו כן קיימת אפשרות של הוצאת טבעת דרך אנדוסקופיה ללא צורך בניתוח כאשר חדירה לתוך הקיבה חלקית בלבד (30% מהיקף הטבעת). האפשרויות הרבות הקיימות כיום בתחום האנדוסקופי מאפשרות להתמודד עם בעיות רבות במערכת העיכול, כולל תיקון סיבוכים של ניתוחים בריאטריים ללא הצורך לעבור ניתוח נוסף על כל המשתמע מכך, כולל ההרדמה הארוכה, סיכוני זיהומים באזור הניתוח ועוד.
אודות ד”ר סטניסלב
ד”ר סטניסלב פיתח יכולת מקצועית גבוהה לזהות נגעים טרום סרטניים בלבלב באמצעות שימוש בטכנולוגיה אנדוסקופית ייחודית הנחשבת למתקדת ביותר בעולם. טכנולוגיה זו מאפשרת לבצע אבחון מדוייק של הנגע וכן מאפשרת לבצע טיפול מקומי אנדוסקופי.
בשנים האחרונות מתרבים המקרים בהם מתגלים נגעים שונים בלבלב, כאשר רוב הנגעים מתגלים באקראי ב-15% מהאוכלוסיה מעל גיל 50 ואף באנשים צעירים הרבה יותר.
Designed with by Koobers